Sposób przygotowania

Z krzaczka mięty oberwać listki, włożyć do możliwie małego słoika (ok.300 ml) i zalać spirytusem.
Zakręcić szczelnie i odstawić na 2 tygodnie w ciemne chłodne miejsce.
Następnie przecedzić, przelać do 700ml butelki i dodać miętówki.
Butelkę zakręcić, potrząsać, aż landrynki się rozpuszczą.
Dolać wodę do pełna i odstawić na kolejne 2 tygodnie w ciemne miejsce.
Po tym czasie nalewkę można już pić, jednak w miarę leżakowania robi się coraz lepsza.

Komentarze

  • 2
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <b>Zapraszam do zapoznania się z moimi pomysłami i przepisami na różnorodne dania :) *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)</b>
  • 1
    original
    Opublikowano

    eagle

    Do wypróbowania
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 1
    img_2131687142106
    Opublikowano

    eeee

    dzięki za przepis ja lobię nowości na 100 % wypróbuje :)
  • -1
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Zapomniałam dodać fotkę gotowego likierku - postaram się to dzisiaj nadrobić :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    smaczne juz takei lubie
  • 0
    original
    Opublikowano

    annagebalska

    musi być pyszny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !