Sposób przygotowania

Kurki oczyściłam, umyłam, osączyłam i wrzuciłąm na patelnię z rozgrzanym masłem. Dodałam pokrojoną w kostkę cebulę, doprawiłam do smaku solą, pieprzem ziołowym, kuminem, posiekaną natką pietruszki, smażyłam aż grzyby stały się miekkie ok 5 minut. Zdjęłam patelnię z ognia.
Rozgrzałam dużą patelnię (taką żeby zmieścila mi się na niej tortilla), położyłam na dno jedną tortillę rozłożyłam na niej kilka plastrów sera, na to równomiernie część kurkowego farszu i znowu plastry sera. Na wierzch dałam drugą tortillę. Smażyłam aż spód się troszkę zarumienił. Przykryłam talerzem, odwróciłam patelnię żeby tortilla znalazla sie na talerzu i ponownie zsunęłam tortille na patelnie, by przyrumieniła sie druga strona a ser stopił. Trwa to zaledwie 2 minuty. Ponownie przykryłam talerzem, odwróciłam patelnię i tortilla wylądowała na talerzu. Quasadille pokroiłam na kawalki. Jako dodatek można podać śmietane lub ulubiony sos. Nam wystarczyło skropienie quasadilli oliwą z oliwek i posypanie świeżo zmielonym pieprzem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Agiatis

    Bardzo apetycznie wygląda;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    EWI

    mniamm...
  • 0
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Mmmm!!! Wybornie!!!!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !