Sposób przygotowania

Mąkę z proszkiem do pieczenia, mlekiem, jajkiem, cukrem i olejem dokładnie mieszamy.

Dodajemy wiórki kokosowe, skórkę pomarańczową i rozgniecioną na papkę połowę banana, ponownie łączymy składniki.

Drugą cześć banana kroimy w plasterki.

Ananasa kroimy w niewielkie kawałeczki.

Na mocno rozgrzaną patelnie (najlepiej do naleśników) nakładamy masę formując placuszki.

Na wierzchu każdego układamy po plasterku banana i kilka kawałeczków ananasa.

W momencie gdy zauważymy bąbelki na powierzchni placuszków, przewracamy je na drugą stronę.

Usmażone możemy polać przed podaniem miodem akacjowym.

Smacznego :)

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !