Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cukinia z bakłażanem zapiekane z mozzarellą

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cukinia 1 szt
bakłażan 1 szt
mozzarella 120 g
papryczka chilli 1 szt
oliwa 4 łyżka
sól 1 szczypta
czosnek 1 szczypta
tabasco

Przepis i sposób przygotowania na: Cukinia z bakłażanem zapiekane z mozzarellą

Umytą cukinie i bakłażana kroimy w centymetrowe plastry.

Podsmażamy je z obu stron na oliwie na patelni grillowej.

Pod koniec podsmażania dodajemy posiekaną papryczkę chili.

Doprawiamy do smaku.

W naczyniu żaroodpornym układamy na przemian plastry cukinii, pokrojoną mozarellę, plastry bakłażana i tak do wyczerpania składników.

Posypujemy chilli i polewamy kilkoma kroplami sosu tabasco.

Zapiekamy w 200 stopniach do rozpuszczenia sera.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rutynka 01.06.2012 12:14
mmm coś pysznego
Rafał10 15.04.2012 11:31
Bardzo smaczne! Super masz przepisy w księdze :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak