Sposób przygotowania

Mąkę i cukier siekamy z margaryną, dodajemy jajko i zagniatamy na gładkie ciasto. Odstawiamy do zamrażarki na 8 minut.

Ciastem wykładamy wysmarowane tłuszczem foremki na małe babeczki ( około 6 sztuk).

Z ciasta formujemy również uchwyty koszyczków i układamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.

Do reszty ciasta dodajemy łyżeczkę kakao i wyrabiamy aby składniki się połączyły.

Z ciemnego ciasta robimy coś na kształt kruszonki formując jakby małe "gniazdka" o średnicy nieco mniejszej niż nasze babeczki.

Układamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.

Wszystko pieczemy w 180 stopniach do zrumienienia. Babeczki około 20 minut natomiast uchwyty i gniazdka będą się piekły krócej.

Po wystudzeniu ciasta, "gniazdka" układamy na babeczkach a uchwyty przyklejamy za pomocą lukru bądź roztopionej czekolady.

Ozdabiamy je kolorowym lukrem.

Na wierzchu układamy kolorowe jajeczka a na brzegach układamy ozdoby cukiernicze w kształcie kwiatuszków.

Smacznego :)

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    pracowite dekoracje:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !