Sposób przygotowania

Białą surową kiełbasę zalać zimną wodą, dodać ziele angielskie, liście laurowe, przypieczoną cebulę, jarzynkę i pieprz ziarnisty.
Gotować 60 minut na niewielkim ogniu.
Odcedzić wywar.
Kiełbasę obrać ze skórki i pokroić w plasterki - dodać do wywaru.
Czosnek obrać i wycisnąć wprost do garnka.
Dodać też obrane i grubo utarte buraki.
Zakwasić zupę sokiem z cytryny.
Doprawić do smaku.
Podawać z pokrojonymi jajkami na twardo.
Można zabielić śmietaną.

Komentarze

  • 1
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <b>Zapraszam do zapoznania się z moimi pomysłami i przepisami na różnorodne dania :) *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)</b>
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Kuchareczekjeden

    lubię taki barszcz

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !