Sposób przygotowania

W miseczce mieszamy olej z majerankiem, tymiankiem, kolendrą, pieprzem, solą oraz wyciśniętym ząbkiem czosnku. Taką marynatą smarujemy schab, nakłuwamy go widelcem. Marynujemy całą noc w lodówce. Na drugi dzień przekładamy schab do naczynia żaroodpornego i przykrywamy folią aluminiową. Pieczemy przez godzinę. Przez pierwsze 15 minut pieczemy w 200 stopniach, a kolejne 45 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu kroimy schab w plastry i podsmażamy na patelni (na tłuszczu z niego uzyskanym). Podajemy z kaszą z warzywami firmy SyS. Kaszę zalewamy 300 ml zimnej wody, dodajemy 1 łyżeczkę soli i gotujemy ok 15 minut.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    aginaa

    polecam
  • 1
    original
    Opublikowano

    natii3624

    wygląda bardzo apetycznie! :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    natii3624

    wygląda bardzo apetycznie! :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    apetycznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Andysz

    smacznie wygląda;]
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kikiriki

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Mariposas

    super przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !