Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać, umyć i ugotować.
Po odcedzeniu odparować, utłuc i ostudzić.
Do zimnych ziemniaków dodać jajka i tyle mąki owsianej, aby udało się uformować wałek.
Pokroić w niewielkie kopytka i ugotować w lekko osolonej wodzie.
W międzyczasie stopić na patelni klarowane masło, wsypać bułkę tartą i usmażyć na rumiano.
Kopytka odlać, osączyć i natychmiast przełożyć do bułki tartej - wymieszać, aby wszystkie kopytka były obtoczone.

Komentarze

  • 2
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <b>Zapraszam do zapoznania się z moimi pomysłami i przepisami na różnorodne dania :) *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)</b>

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !