Sposób przygotowania

Cebulę obieramy, kroimy w kostkę.
Na patelni niezbyt mocno rozgrzanej rozpuszczamy masło, wrzucamy cebulę i dusimy do miękkości mieszając ją co jakiś czas by się nie przypaliła. Musi być jednak lekko brązowa- lepszy smak.
Miękką cebulę zalewamy wywarem warzywnym, dodajemy ziele angielskie, liść laurowy,sól i pieprz i gotujemy ok 20 min. Ja dodałam również reszki gotowanego kurczaka z poprzedniego dnia.

Kromki chleba kroimy w koste o podsmażamy na patelni do zarumienienia.Dpdajemy do gotowej zupy.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    musi być smaczna
  • 2
    original
    Opublikowano

    Małgorzata71

    moja ulubiona łącznie z zupą z porów :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    anulka69

    ja też ją lubię
  • 3
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    mnie by smakowała.
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    muszę kiedyś spróbować ,bo faktycznie jest prosta w wykonaniu i niedroga
  • 2
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    ja także muszę kiedyś spróbować
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kuchareczka2

    super zupka
  • 2
    original
    Opublikowano

    alaaa

    wygląda wspaniale
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    Przepyszna! Uwielbiam cebulkową :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    smaczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    edi

    wspaniała
  • 2
    original
    Opublikowano

    Betka

    mniammmmm;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    hahanka

    fajny, prosty przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Megi

    pomysłowo i na pewno smacznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    smaczna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !