Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z dyni, marchwi i jabłek

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

dynia 300 g
jabłko 1 szt.
marchew 1 szt.
pestki dyni 1 łyż.
pestki słonecznika 1 łyż.
sezam 1 łyż.
oliwa 3 łyż.
sok z cytryny 1 łyż.
cukier 1 łyżecz.

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z dyni, marchwi i jabłek

Dynię obieram i wydrążam razem z pestkami. Miąższ dyni ścieram na dużych oczkach tarki. Ścieram także obraną marchewkę. Jabłko obieram i kroję w cienkie słupki lub ścieram na tarce. Wszystko skrapiam sokiem z cytryny aby jabłka nie ściemniały. Dodaję oliwę, cukier do smaku i mieszam. Następnie na suchej patelni prażę pestki dyni, słonecznika i ziarna sezamu, dodaję połowę zrumienionych ziaren do sałatki. Resztą ziaren posypuję surówkę przed podaniem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak