Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab po Gdańsku

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab 4 płaty
jajko 1 szt.
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyż.
piwo 1/2 szkl.
śmietana 18 proc 1/2 szkl.
czosnek 1 ząbek
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
zioła 1 łyżecz.
natka pietruszki 1 garść

Przepis i sposób przygotowania na: Schab po Gdańsku

Do piwa dodaję drobno posiekany ząbek czosnku, sól, pieprz i ulubione zioła. Przygotowaną marynatą zalewam rozbite kotlety schabowe, przykrywam folią spożywczą naczynie i odstawiam na 1-2 godziny do lodówki. Następnie kotlety obtaczam w roztrzepanym jajku z solą i pieprzem. Panieruję schabowe w bułce tartej i smażę na rozgrzanym oleju na patelni. Do śmietany dodaję pieprz oraz ulubione zioła, polewam śmietaną usmażone kotlety. Podaję kotlety z ugotowanymi ziemniakami, posypane posiekaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak