Sposób przygotowania

Żółtka ucieramy z cukrem pudrem, dodajemy sok z pomarańczy i margarynę.

Ciągle ucierając dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia.

Dokładnie mieszamy po czym dodajemy ubite białka i kandyzowane owoce.

Delikatnie łączymy składniki.

Ciasto nakładamy do 3/4 wysokości foremek.

Pieczemy około 20 minut (do suchego patyczka) w 180 stopniach.

Serki mieszamy z sokiem pomarańczowym i ziarenkami wanilii.

Za pomocą rękawa cukierniczego dekorujemy wystudzone babeczki i na koniec posypujemy kandyzowanymi owocami lub ozdobami cukierniczymi.

Smacznego :)

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    motylwe

    zgrabne te babeczki i na pewno smaczne:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    A skąd nazwa?
  • 0
    original
    Opublikowano

    Mienta

    Sarenka, do wykonania tych babeczek wykorzystałam przepis mojej prababci na cwibak:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    śliczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !