Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bananowe ciasto z migdałami

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 1 szt
mąka pełnoziarnista 200 g
margaryna 80 g
brązowy cukier 60 g
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
migdały w płatkach 30 g
polewa orzechowa
migdały do ozdoby
banan 3 szt
banan 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Bananowe ciasto z migdałami

Dojrzałe banany rozgniatamy na papkę widelcem lub tłuczkiem do ziemniaków.

Dodajemy do tego jajko, miękką margarynę i cukier.

Lekko blendujemy do połączenia składników.

Do mieszanki dosypujemy przesianą mąkę z sodą a na koniec migdały.

Mieszamy i połowę masy przekładamy do keksówki.

Na środku układamy banana i przykrywamy go resztą ciasta.

Pieczemy około godziny (do suchego patyczka) w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

Po wystudzeniu smarujemy polewą orzechową i posypujemy migdałami.

Smacznego :)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jolanta19 11.04.2012 19:34
super wygląda
monika1968 10.04.2012 19:08
Wygląda pysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak