Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruche babeczki z budyniem i owocami z pomarańczową glazurą

3.0
(20)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
mąka 300 g
margaryna 200 g
cukier puder 100 g
żółtko jajek 3 szt
cukier waniliowy 2 łyżki
Nadzienie:
budyń śmietankowy 2 opakowania
mleko 750 ml
cukier waniliowy 2 opakowania
Dodatki:
truskawki
banan
winogrona
galaretka pomarańczowa 1 opakowanie
woda 400 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Kruche babeczki z budyniem i owocami z pomarańczową glazurą

Składniki na ciasto zagniatamy i wkładamy na godzinę do lodówki.
Po godzinie wykładamy nim foremki na babeczki i pieczemy w 180 stopniach około 20 minut

W tym czasie przygotowujemy galaretkę z 400 ml wody i nadzienie z dwóch opakowań budyniu, cukru waniliowego i 750 ml mleka.
Na upieczone i wystudzone babeczki nakładamy budyń, na wierzch układamy owoce i za pomocą pędzelka smarujemy tężejącą galaretką.
Wkładamy całość do lodówki aż galaretka całkiem zastygnie i możemy podawać.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 20.11.2012 18:44
genialne!
monika1968 10.04.2012 19:10
Ja robię troszkę inaczej babeczki:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak