Sposób przygotowania

Składniki na ciasto zagniatamy i wkładamy na godzinę do lodówki.
Po godzinie wykładamy nim foremki na babeczki i pieczemy w 180 stopniach około 20 minut

W tym czasie przygotowujemy galaretkę z 400 ml wody i nadzienie z dwóch opakowań budyniu, cukru waniliowego i 750 ml mleka.
Na upieczone i wystudzone babeczki nakładamy budyń, na wierzch układamy owoce i za pomocą pędzelka smarujemy tężejącą galaretką.
Wkładamy całość do lodówki aż galaretka całkiem zastygnie i możemy podawać.

Smacznego :)

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    monika1968

    Ja robię troszkę inaczej babeczki:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    genialne!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !