Sposób przygotowania

Gotujemy obrane ziemniaki.

Na łyżce oleju podsmażamy posiekaną cebulkę, pokrojoną kiełbasę i parówki.

Zdejmujemy z ognia i dodajemy pokrojoną paprykę i papryczkę chilli.

Przygotowujemy sos.

Do rosołu dodajemy przeciśnięta przez praskę dymkę i ząbek czosnku.

Zagęszczamy mąką wymieszaną ze śmietaną.

W naczyniu żaroodpornym układamy warstwę pokrojonych ziemniaków, na to warstwę kiełbaski z papryką i tak do wyczerpania składników.

Wszystko zalewamy sosem i posypujemy serem i szczyptą pieprzu. Pieczemy pod przykryciem w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 30 minut.
Smacznego :)

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !