Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki z masą makową

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 250 g
jajko 1 szt.
mleko 250 ml
woda 50 ml
olej 1 łyżecz.
masa makowa 1/2 puszki

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki z masą makową

Na początku przygotowuję naleśniki. W tym celu wszystkie składniki (mąkę, mleko, wodę, jajko, olej i sól) dokładnie mieszam lub miksuję na jednolite, gładkie ciasto. Na rozgrzaną patelnię z olejem wylewam porcje ciasta i smażę z obu stron, tak aby uzyskać złoty kolor. Na każdy usmażony naleśnik nakładam łyżkę masy makowej z puszki, rozsmarowuję równo i zawijam w rulon. Od razu podaję.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mariusz14 01.08.2012 21:39
ciekawe
1j1o1l1a1 10.04.2012 20:54
dobry pomysł na zużycie masy makowej :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak