Sposób przygotowania

Żółtka z jaj ubijamy na sztywną pianę, stopniowo do niej dodajemy połowe cukru i dalej ubijamy by powstała jednolita masa. W misce czy innym garnuszku żółtka miksuję z drugą częścią cukru przez okres minut 7-tak średnio. Następnie dodaję uzyskana masę z żóltek do masy z białek i wdelikatny sposób mieszamy za pomocą trzepaczki. Następnie dodajemy po trochu mąkę, ciągle ubijając. Masę pzrelewam do przygotowanej tortownicy itp. MUsi być ona wyłożona papierem do pieczenia. Wstawiamy do nagrzanego do 160 stopni piekarnika. Po okresie około 10 minut należy tą temperaturę zwiększyć do 170 stopni, w dalszym etapie po około 20 minut do tem 180st. Po pieczneiu około 40 minutowym wyłączamy piekarnik i zostawiamy tak na 10 minut. Wyjmujemy następnie z piekarnika. GDy juz biszkopt wystygnie dzielimy je na cztery częsci . Polewamy pączek z wody, cytryny i cukru. Odstawiamy najelpiej na 1 dzień.

Bita śmietana;
Śmietanę, cukier puder i śmietanki fix ubijamy w naczyniu, najleppiej by było gdyby owe naczynie było wysokie.

Taką bitą śmietane wykładamy kolejno na biszkopt, tak po kolej. Wstawiamy do lodówki na 3 godziny.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    pychota
  • 1
    original
    Opublikowano

    jolanta19

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    apetyczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !