Sposób przygotowania

Kornetki kroimy na małe plasterki i podsmażamy na łyżce oleju, gdy się zrumienią dodajemy pokrojoną paprykę, posiekany czosnek i przekrojone na pół cebulki.

Podsmażoną całość przekładamy do miseczki a na patelnię dodajemy jeszcze 3 łyżki oleju.

Umyte i obrane ziemniaki ścieramy na papkę wraz z cebulą.

Dodajemy jajko i 2 łyżki mąki, doprawiamy do smaku.

Mieszamy i wykładamy na rozgrzany olej formując 2 duże placki.

Gdy podsmażą się z jednej strony przewracamy je i układamy na wierzchu nasze dodatki.

Gdy placki usmażą się z drugiej strony ukłądamy je na talerzu i posypujemy pokrojoną w kosteczkę fetą.

Smacznego :)

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !