Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placki ziemniaczane z kornetkami i fetą

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

placki
ziemniaki 3 szt
cebula 1 szt
jajko 1 szt
mąka 2 łyżka
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
Dodatki:
kiełbaski kornetki 3 szt
marynowany czosnek chilli 2 ząbki
marynowane mini cebulki 10 szt
ser feta 50 g
papryka marynowana 2 kawałki

Przepis i sposób przygotowania na: Placki ziemniaczane z kornetkami i fetą

Kornetki kroimy na małe plasterki i podsmażamy na łyżce oleju, gdy się zrumienią dodajemy pokrojoną paprykę, posiekany czosnek i przekrojone na pół cebulki.

Podsmażoną całość przekładamy do miseczki a na patelnię dodajemy jeszcze 3 łyżki oleju.

Umyte i obrane ziemniaki ścieramy na papkę wraz z cebulą.

Dodajemy jajko i 2 łyżki mąki, doprawiamy do smaku.

Mieszamy i wykładamy na rozgrzany olej formując 2 duże placki.

Gdy podsmażą się z jednej strony przewracamy je i układamy na wierzchu nasze dodatki.

Gdy placki usmażą się z drugiej strony ukłądamy je na talerzu i posypujemy pokrojoną w kosteczkę fetą.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak