Sposób przygotowania

W ciepłym mleku rozcieramy drożdże wraz z 3 łyżkami cukru i 3 łyżkami mąki i odstawiamy do wyrośnięcia na jakieś 10 minut.

Rozczyn wlewamy do mąki, dodajemy jajko, wystudzone, roztopione masło i cukier.

Zagniatamy ciasto i odstawiamy do podwojenia objętości.

Wyrośnięte ciasto rozwałkowujemy i wykładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia.

Na wierzch układamy pokrojone w niewielkie kawałki jabłka lekko je wgniatając w ciasto.

Na jabłka wykładamy konfiturę z owoców róży.

Składniki na kruszonkę mieszamy ze sobą (w razie potrzeby dodajemy więcej mąki).

Posypujemy ciasto kruszonką i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 50 minut.

Smacznego :)

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    jolanta19

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    Musi być pyszne jak pięknie podane
  • 0
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !