Sposób przygotowania

Piekarnik nagrzewam do temp. 170 st C. Blaszkę 20x30 cm smaruję masłem i wykładam papierem. Czekoladę rozpuszczam w kąpieli wodnej, studzę. Masło i 250 g cukru pudru miksuję na gładką masę. Następnie dodaję 3 jajka - wbijając po jednym i dobrze miksując przed dodaniem kolejnego. Wlewam roztopioną czekoladę, dalej miksuję. Następnie dodaję mąkę. 3/4 mikstury wlewam do blaszki. W drugiej misce ucieram ser, resztę cukru, jajka i cukier waniliowy. Masa powinna mieć gładką konsystencję. Wylewam masę serową na masę czekoladową. Na wierzch wykładam resztę masy czekoladowej i układam owoce (maliny i jagody). Piekę 45-60 minut.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !