Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krówka inaczej

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 szklanka
cukier 1 szklanka
ocet 1 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
jaja 4 sztuka
cukier puder 2 łyżka
serek mascarpone 500 g
masa toffi 1 puszka
galaretka agrestowa 3 sztuka
biszkopty podłużne 2 opakowania

Przepis i sposób przygotowania na: Krówka inaczej

Białka ubić na sztywną pianę ,dodać cukier potem żółtka z octem. Na koniec łyżką wymieszać mąkę, proszek do pieczenia. Ciasto wylać na posmarowaną blaszkę (24cm x 39 cm) i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temp.175 C około 15 minut.
Masło utrzeć z serkiem mascarpone i cukrem. Dodać masę krówkową i delikatnie rozetrzeć.
Na biszkopt wylewamy masę z mascarpone i krówki, układamy podłużne biszkopty i wylewamy lekko stężałą galaretkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak