Sposób przygotowania

Suche składniki na ciasto mieszamy ze sobą.

To samo robimy z mokrymi składnikami, dodając do nich barwnik, mieszamy do uzyskania jednolitego koloru.

Łączymy składniki suche z mokrymi.

Ciasto nakładamy do foremek na babeczki i pieczemy 30 minut w 180 stopniach (do suchego patyczka).

Dokładnie studzimy babeczki.

Śmietankę ubijamy, dodając do niej cukier waniliowy i śmietanfix.

Gdy będzie sztywna, stopniowo dodajemy serek, ubijając do połączenia się składników.

Babeczki kroimy w plastry o grubości około1,5 cm i przekładamy kremem.

Ozdabiamy według uznania.

Ja uważam, że najładniej wyglądają ozdobione okruchami ciasta.

Smacznego :)

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !