Sposób przygotowania

Żółtka ubijam z cukrem na jasną, puszystą masę. Do tego dodaję mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, następnie dodaję mleko, a po około minucie ubijania, olej i aromat. Na koniec masę mieszam delikatnie łyżką z ubitą na sztywno pianą z białek. Gotowe ciasto nalewam do rozgrzanej gofrownicy i piekę około 5 minut. Upieczone gofry wykładam na kratkę kuchenną do wystudzenia. Gofry podaję z bitą śmietaną i owocami lub z dżemem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    daria2911

    uwielbiam gofry
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    ewka1978

    Smakowicie wyglądają
  • 0
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    zaraz bede robić
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    domowe gofry są super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !