Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szarlotka mojej mamy na ucieranym cieście

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 3 szkl.
cukier 1 szkl.
margaryna 250 g
jajko 4 szt.
proszek do pieczenia 1 łyż.
kruszonka 1 szkl.
jabłka prażone 1 słoik

Przepis i sposób przygotowania na: Szarlotka mojej mamy na ucieranym cieście

Ucieram w misce margarynę z cukrem i jajkami. Stopniowo dodaję do utartej maślanej masy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Wyrabiam ciasto na gładką jednolitą masę. Na dno formy wykładam masę i rozsmarowuję. Na masę wykładam mus jabłkowy (najlepszy jest taki domowej roboty - gęste prażone jabłka) i posypuję wierzch kruszonką. Piekę w 170°C około 50 minut. Ostudzone ciasto posypuję cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

parysek10 10.04.2012 17:21
świetna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak