Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kuskus po marokańsku

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kuskus 1 szkl.
wrzątek 1 szkl.
pomidory suszone Smak 1 szkl.
natka pietruszki 1 garść
sok z cytryny 1 łyż.
skórka z cytryny 1 łyż.
oliwa 2 łyż.
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Kuskus po marokańsku

Suszone pomidory osączam z zalewy i drobno kroję. Wodę wlewam do garnka, dodaję suszone pomidory. Ponownie doprowadzam do wrzenia. Wyłączam ogień, wsypuję kuskus i mieszam. Przykrywam garnek pokrywką i odstawiam na 10 minut, żeby kuskus mógł wchłonąć wodę. Kiedy kuskus będzie już miękki dodaję pozostałe składniki i mieszam. Podaję od razu do dań obiadowych lub jako samodzielną przekąskę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bursztynek 23.07.2012 00:16
apetycznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak