Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marokańska sałatka pomidorowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomidor 4 szt.
papryka czerwona 1 szt.
cebula czerwona 1 szt.
czosnek 1 ząbek
natka pietruszki 1 łyż.
oliwa 5 łyż.
papryka zielona 2 szt.
ocet winny czerwony 1 łyż.

Przepis i sposób przygotowania na: Marokańska sałatka pomidorowa

Papryki myję, osuszam, usuwam białe błonki i pestki, a następnie kroję w mniejsze kawałki. Przekładam paprykę do miski. Pomidory polewam wrzątkiem, obieram ze skórki. Pomidory kroję na pół, wyjmuję pestki, a miąższ kroję na kawałki. Dodaję pomidory do papryki. Cebulę obieram, przekrawam na pół, siekam na cienkie plasterki. Dodaję do miski, razem z posiekaną natką pietruszki i drobno posiekanym czosnkiem. Mieszam oliwę z octem winnym w miseczce. Dodaję 1/2 łyżeczki soli i sporą szczyptę pieprzu. Polewam sosem sałatkę i dobrze mieszam.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agiatis 03.05.2012 16:59
lubię takie właśnie sałatki;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak