Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ze świeżych grzybków

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

grzyby świeże 500 g
grzyby suszone 1 garść
cebula 2 szt.
czosnek 2 ząbki
bulion 1,5 litra
ziemniaki ugotowane 2 szt.
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt.
ziele angielskie 3 ziarna
oliwa 1 łyż.
pieprz 1 szczypta
natka pietruszki 1 garść

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ze świeżych grzybków

Grzyby oczyszczam, myję i gotuję w lekko osolonej wodzie na niewielkim ogniu około 40 minut Do bulionu dodaję ziele angielskie i liść laurowy. Cebulę i czosnek obieram, drobno szatkuję i smażę na tłuszczu na dużej patelni. Na patelnię dodaję pokrojone w kosteczkę ugotowane świeże grzyby. Doprawiam do smaku solą i pieprzem, smażę często mieszając przez kilka minut. Dodaję zawartość patelni do gotującego się bulionu, doprowadzam do zagotowania, dodaję posiekaną natkę pietruszki oraz pokrojone w kosteczkę ziemniaki. Mieszam zupę z jogurtem lub ze śmietaną i od razu podaję.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

treonina 10.04.2012 16:48
zupa grzybowa to jedna z moich ulubionych zup, spróbuję zrobić wg Twojego przepisu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak