Pogotowie kulinarne Michela Morana

Sposób przygotowania

BISZKOPT: 8jajek, 8 łyżek cukru,8 łyżek mąki, 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia

Pieczemy w temp 170 C przez ok 30 min. Po wystudzeniu przecinamy na dwa. Na pierwszą połówkę nakładamy:(można posmarować kremem) tężejące dwie galaretki z dodatkiem pokrojonych brzoskwiń (galaretki zrobić na soku z puszki po brzoskwiniach z 0,5 szklanki wody). Przełożyć drugim biszkoptem.

NUTELLA: rozpuścić 400 g nutelli i wyłożyć na biszkopt. Pokruszyć jeden płat wafla.

KREM: Ugotować 0,5 l mleka z 1 łyżką mąki ziemniaczanej i 1 łyżką mąki zwykłej dodać 5 łyżek cukru i 1 cukier waniliowy. Ugotowany krem, przestudzić, utrzeć z kostką masła. Wyłożyć na nutellę i na to wyłożyć dużą paczkę biszkoptów.

ŚMIETANA: śmietanę(łaciata) ubić z galaretką cytrynową rozpuszczoną w 0,5 szklanki wody. Tężejącą wyłożyć na biszkopty. Na wierzch zetrzeć czekoladę.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    eliza135

    pysznie wygląda

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !