Sposób przygotowania

Zmiksować jajka z cukrem waniliowym, szczyptą soli, proszkiem do pieczenia i odrobinką wody.
Dosypać tyle mąki, aby powstało dosć gęste ciasto - jak na gęste lane kluski.
Na patelni rozgrzać olej i kłaść łyżką niewielkie porcje ciasta.
Smażyć z obu stron na złoty kolor.
Podawać z dżemem.

Komentarze

  • 2
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <b>Zapraszam do przejrzenia mojej galerii, zapoznania się z pomysłami i przepisami na bardzo różnorodne potrawy :) *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)</b>
  • 1
    original
    Opublikowano

    Agiatis

    ciekawe;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna/Dzastus

    yhym ciekawe :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !