Sposób przygotowania

Kaszę i soczewicę gotujemy wg przepisów na opakowaniach. Cebulę i pieczarki kroimy w kostkę i osobno smażymy na rozgrzanym tłuszczu. Ser biały również kroimy w kostkę i chwilkę smażymy. Słonecznik prażymy na delikatnie natłuszczonej gorącej patelni. Marchewkę kroimy w kostkę. Do kaszy dodajemy ser, słonecznik, śmietanę, przyprawiamy pieprzem ziołowym i Kucharkiem, mieszamy. Połowę przekładamy do wysmarowanego tłuszczem naczynia żaroodpornego. Soczewicę rozcieramy blenderem, łączymy z usmażoną cebulą, pieczarkami i marchewką, przyprawiamy Kucharkiem, mieszamy. Wykładamy na kaszę i pokrywamy pozostałą kaszą. Całość zapiekamy pod przykryciem w piekarniku nagrzanym do 180 st. C przez około 60 minut.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    iziona

    Niesamowicie apetyczna zapiekanka
  • 0
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    apetyczna i pożywna:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    treonina

    dobrze to wygląda!
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    bardzo fajna wyszła ..zdrowe i smaczne :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Pajecznik

    bardzo fajny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !