Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto przekładane

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 8 szt
mąka 45 dkg
margaryna 40 dkg
cukier 40 dkg
proszek do pieczenia 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto przekładane

Dodatkowo:
10dkg kokosu,10 dkg mielonych orzechów,10 dkg suchego maku,2łyżki kakao. 3 różne galaretki, 3szklanki cukru pudru i 3kostki margaryny.

Margarynę utrzeć z cukrem, dalej ucierać dodając po 1 jajku na przemian z mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciasto podzielić na 4 części, do każdej dodać po jednym dodatku. Upiec 4 placki.

Każdą galaretkę rozpuścić w 1/2 szkl. gorącej wody.
Utrzeć 1 margarynę z 1 szkl cukru pudru do utartej masy dodawać stopniowo tężejącą galaretkę. Tak samo postępować z pozostałymi dwiema masami. Przekładać dowolnie placki masami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kasia36 20.02.2013 20:23
kolorowe, super
jolanta19 15.04.2012 21:31
super
Izabela/bella81 15.04.2012 09:44
świetne
cooleczka 10.04.2012 16:43
wiosenne :)
mikrusiak 10.04.2012 16:15
bardzo apetyczne...:)
mikrusiak 10.04.2012 16:15
bardzo apetyczne...:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak