Sposób przygotowania

Dodatkowo:
10dkg kokosu,10 dkg mielonych orzechów,10 dkg suchego maku,2łyżki kakao. 3 różne galaretki, 3szklanki cukru pudru i 3kostki margaryny.

Margarynę utrzeć z cukrem, dalej ucierać dodając po 1 jajku na przemian z mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciasto podzielić na 4 części, do każdej dodać po jednym dodatku. Upiec 4 placki.

Każdą galaretkę rozpuścić w 1/2 szkl. gorącej wody.
Utrzeć 1 margarynę z 1 szkl cukru pudru do utartej masy dodawać stopniowo tężejącą galaretkę. Tak samo postępować z pozostałymi dwiema masami. Przekładać dowolnie placki masami.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !