Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg z masłem czosnkowym i winem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pstrąg 70 dag
masło 15 dag
cytryna
koper świeży 1 pęczek
wino półwytrawne 100 ml
przyprawy
czosnek 3 ząbki

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg z masłem czosnkowym i winem

Pstrąga nacieramy solą i pieprzem, okładamy plastrami cytryny i koperkiem.Masło ucieramy z przeciśniętymi ząbkami czosnku, doprawiamy do smaku.Pstrąga układamy w naczyniu żaroodpornym i smarujemy ze wszystkich stron masłem.Polewamy winem i pieczemy w tem. 200 C około 25 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jozefinach 25.04.2012 16:56
Uwielbiam pstrąga.
Ada-Gaba 20.04.2012 08:00
smakowicie wygląda
Rafał10 15.04.2012 11:12
ale już dawno nie jadłam takiego pstrąga :) Aż mi ślinka cieknie !!
Betka 13.04.2012 08:28
mmmmm pstrąg i czosnek! uwielbiammm...
ziutula
ziutula 12.04.2012 07:30
taką rybkę to mogę zjeść ze sztuk dwie...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak