Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pure z fasolki szparagowej

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasolka szparagowa 1 kg
śmietana 18 proc 6 łyż.
jajko 2 szt.
żółtko jajek 2 szt.
masło 3 łyż.
sól 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Pure z fasolki szparagowej

Fasolkę szparagową myję, obieram z końcówek i gotuję do miękkości w lekko posolonej wodzie. Ugotowaną fasolkę odcedzam i miksuję za pomocą blendera. Do zmiksowanej papki fasolkowej dodaję kolejno śmietanę, jajka, żółtka, sól, cały czas miksując. Gotowe pure z fasolki podaję jako dodatek do dań mięsnych. Pure przed podaniem można posypac posiekaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak