Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać, pokroić na mniejsze kawałki. Włożyć do garnka wstawić na ogień i posolić. Gotować przez chwilę tak żeby były pół miękkie. Odcedzić, włożyć do pojemnika z przykryciem wlać oliwy z oliwek, zamknąć i potrząsnąć tak aby ziemniaki zostały pokryte oliwą z oliwek. Blaszkę wysmarować margaryną i wysypać na nią ziemniaki. Posypać przyprawą do ziemniaków, pieprzem oraz oregano. Poodwracać ziemniaki i znów posypać przyprawami. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 220C na 1 godzinę bądź 2 godziny w zależności jakiej wielkości są ziemniaki. Gdy ziemniaki nabiorą złocistego kolorku i będą miękkie w środku można je wyjąć, ale nie piec ich dłużej niż 2.5h ! Smacznego!

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !