Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka szparagowa na żółto

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasolka szparagowa 1 kg
masło 3 łyż.
cebula 1 szt.
curry 1 łyżecz.
kurkuma 1 łyżecz.
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
natka pietruszki 1 garść

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka szparagowa na żółto

Fasolkę szparagową myję dokładnie pod bieżącą wodą, obcinam końcówki, kroję w mniejsze kawałki i gotuję do miękkości w osolonej i posłodzonej wodzie. Natkę pietruszki myję, osuszam i siekam drobno. Cebulę drobno siekam i rumienię na maśle. Do cebuli dodaję curry, kurkumę i chwilę podsmażam na wolnym ogniu mieszając. Mieszam z fasolką. Dodaję posiekaną natkę pietruszki i doprawiam do smaku solą i pieprzem. Podaję do obiadu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

hahanka 16.07.2012 10:31
ciekawe połączenie
Zoso 14.07.2012 22:09
apetyczny dodatek
jasiek 12.05.2012 21:51
uwielbiam fasolkę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak