Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kopertki schabowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 70 dag
pieczarki 50 dag
cebula biała 2 szt
jajko 3 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat
przyprawy do smaku
ser żółty 15 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Kopertki schabowe

Kroki postępowania

1
Pieczarki ścieramy na grubych oczkach i dusimy.Cebulę drobno kroimy i dusimy chwilę na odrobinie oleju.Łączymy warzywa, doprawiamy solą i pieprzem.Dodajemy starty żółty ser i mieszamy.
Krok 1 - Kopertki schabowe foto
2
Schab kroimy na porcje i rozbijamy. Każdy kawałek solimy i pieprzymy a następnie nadziewamy przygotowanym farszem.Brzegi sklejamy smarując rozkłóconym jajkiem.
Krok 2 - Kopertki schabowe foto
3
Każdą kopertkę obtaczamy w jajku i bułce tartej.Smażymy na rumiano i wstawiamy jeszcze na 15 minut do piekarnika, żeby doszły.
Krok 3 - Kopertki schabowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sara1 14.04.2012 19:00
zapowiada się super dobre danie
sylwia / sytofala 10.04.2012 19:04
smakowite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak