Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zawijańce z parówką

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 400 g
ser żółty 5 dag
jajko 1 szt
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 1 łyżeczka
parówki 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zawijańce z parówką

Kroki postępowania

1
Jajko rozdzielamy na białko i żółtko. Rozłożone ciasto smarujemy rozbełtanym białkiem i posypujemy startym serem. Delikatnie wałkujemy, aby ser się przykleił do ciasta.

Po obu stronach ciasta układamy parówki i zawijamy je do środka.
Krok 1 - Zawijańce z parówką foto
2
Kroimy na plastry o grubości około 1,5 cm. Układamy na blasze i smarujemy żółtkiem wymieszanym z cayenne.
Krok 2 - Zawijańce z parówką foto
3
Pieczemy około 20 minut w 180 stopniach.
Smacznego :)
Krok 3 - Zawijańce z parówką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kekerboom 02.08.2012 11:20
swietne
Dorota76 10.04.2012 21:18
mniam mniam
caralajna 10.04.2012 17:49
fajne :)
Misiabe 10.04.2012 16:02
Fajny pomysł!
suzana 10.04.2012 14:07
rewelacyjne
Cukiereczek13 10.04.2012 13:53
świetny pomysł ;)
Katarzyna87 10.04.2012 13:44
Fajne te palmiery :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak