Sposób przygotowania

Żurawinę wsypać do słoika i zalać gorącą wodą - tylko tyle, aby nakryła owoce.
Zakręcić słoik i pozostawić do ostygnięcia.
Po tym czasie przelać spęczniałą żurawinkę na patelnię lub do małego rondelka i gotować kilkanaście minut, aby odparował nadmiar płynu. Przestudzić.
Chrzan ze słoiczka przełożyć do blendera, dodać miód, sok z buraka (dla koloru) oraz żurawinę z resztką wywaru.
Całość zmiksować na jednolitą masę.
Chrzanem żurawinowym napełnić słoik, zakręcić szczelnie i wstawić do lodówki.
Można przechowywać ok.1 miesiąca.

Komentarze

  • 3
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <b>Zapraszam do przejrzenia mojej galerii, zapoznania się z pomysłami i przepisami na bardzo różnorodne potrawy :) *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)</b>
  • 3
    original
    Opublikowano

    Renata16

    lubię chrzan z żurawiną
  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    do mięs zimnych pyszny----wszystkie Twoje kotki cudne , ale Alan oczarował mnie spojrzeniem..
  • 2
    original
    Opublikowano

    koala

    super:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    krokodyl

    smaczny dodatek
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kamyk

    ojj możę być pyszny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !