Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kotlet devolay

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1/2 sztuki
ogórek kiszony 1 sztuka
papryka czerwona 1 sztuka
pieczarki 1 sztuka
masło 1/15 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 sztuka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: kotlet devolay

Pierś z kurczaka rozklepać aż będzie duża i bardzo cieka ( to jest ważne bo przy zawijaniu była by za gruba).
w środek piersi z kurczaka dodajemy cieniutki plasterek masła i drobno posiekane pieczarki ogórek kiszony i paprykę czerwoną. Wszystko przyprawiamy do smaku najlepiej solą i pieprzem. ( kto lubi może dodać też inne przyprawy). Pierś z kurczaka zawijamy tak aby po bokach nic nie wypadło i obtaczamy w bułce tartej. smażymy na maśle z olejem.

U mnie w zestawieniu ze schabem i surówkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

karolina1869 09.10.2012 16:32
dobre
jasiek 05.08.2012 18:56
na niedzielny obiad
ewelina/bunia 04.08.2012 21:13
lubie
Rafał10 02.07.2012 17:11
uwielbiam !!!
Marta1986 15.06.2012 13:11
pycha
Katarzyna56 05.06.2012 22:17
PYSZNE!!!
paula99926 10.05.2012 17:59
bardzo lubię i robię podobny, pychotka :)
gosia1988 09.05.2012 20:46
super
Ewelina47 30.04.2012 09:38
uwielbiam ale niestety rzadko robię
Wojt@s
Wojt@s 16.04.2012 10:11
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak