Sposób przygotowania

Kapustę rozdzielam na liście i delikatnie polewam wrzątkiem (sparzam) po czym delikatnie rozbijam końcówki liści. Ugotowany ryż mieszam z mięsem mielonym. Do masy dodaję przyprawy, posiekaną i podsmażoną cebulkę. Z masy lepię niewielkie kulki i zawijam w liście kapusty pekińskiej. Dwa liście kapusty kładę na dnie garnka, układam na nich gołąbki ściśle jeden obok drugiego. W misce łączę litr wody z kostką rosołową oraz koncentratem pomidorowym, zalewam sosem gołąbki i gotuję pod przykryciem około 30-40 minut na niewielkim ogniu aż gołąbki będą miękkie, a mięso w środku ugotowane.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    iziona

    Z kapusty pekińskiej jeszcze gołąbków nie robiłam, ciekawy pomysł.
  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !