Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki z kapusty pekińskiej

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta pekińska 1 szt.
mięso mielone 30 dag
koncentrat pomidorowy 1 szt.
cebula 1 szt.
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
kostka rosołowa 1 szczypta
czosnek 1 ząbek
ryż 1 (ugotowany)

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki z kapusty pekińskiej

Kapustę rozdzielam na liście i delikatnie polewam wrzątkiem (sparzam) po czym delikatnie rozbijam końcówki liści. Ugotowany ryż mieszam z mięsem mielonym. Do masy dodaję przyprawy, posiekaną i podsmażoną cebulkę. Z masy lepię niewielkie kulki i zawijam w liście kapusty pekińskiej. Dwa liście kapusty kładę na dnie garnka, układam na nich gołąbki ściśle jeden obok drugiego. W misce łączę litr wody z kostką rosołową oraz koncentratem pomidorowym, zalewam sosem gołąbki i gotuję pod przykryciem około 30-40 minut na niewielkim ogniu aż gołąbki będą miękkie, a mięso w środku ugotowane.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ronald88 20.04.2012 12:47
super
iziona 10.04.2012 16:11
Z kapusty pekińskiej jeszcze gołąbków nie robiłam, ciekawy pomysł.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak