Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Batoniki bananowe

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

banan 2 szt
gorzka czekolada 50 g
mleko 2 łyzka
masło 1 łyżeczka
Ciasto:
mąka 180 g
margaryna 100 g
cukier puder 3 łyżki
jajko 1 szt
wiórki kokosowe

Przepis i sposób przygotowania na: Batoniki bananowe

Kroki postępowania

1
Składniki na ciasto zagniatamy i wkładamy na 30 minut do lodówki. Cienko rozwałkowujemy i wycinamy ciastka w o wymiarach połowy naszego banana.

Nakłuwamy widelcem i pieczemy około 12 minut w 180 stopniach.
Krok 1 - Batoniki bananowe foto
2
Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej z mlekiem i masłem. Banany przekrajamy na pół i w poprzek. Układamy na ciasteczkach.
Krok 2 - Batoniki bananowe foto
3
banany smarujemy roztopioną czekoladą.
Krok 3 - Batoniki bananowe foto
4
Posypujemy wiórkami kokosowymi. Wkładamy do lodówki do zastygnięcia czekolady. Podajemy z bitą śmietaną.
Smacznego :)
Krok 4 - Batoniki bananowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnyeshka 05.06.2012 12:46
pomysłowe ciasteczka. super!
misia53 12.04.2012 12:05
super pomysł
Misiabe 10.04.2012 16:01
Pomysłowe, niedługo na pewno wypróbuje :P
suzana 10.04.2012 14:06
super pomysł
Katarzyna87 10.04.2012 13:44
pomysłowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak