Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Golonka indycza w piwie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

golonki indycze 4 sztuki
piwo jasne 1 puszka
woda 1 szklanka
kostki rosołowe drbiowe 4 sztuki
oliwa 1/3 szklanki
marchewka 1 sztuka
seler 10 dag
cebula 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Golonka indycza w piwie

Golonki po umyciu i wysuszeniu nacieramy roztartymi kostkami rosołowymi z oliwą, odstawiamy na klika godzin, najlepiej na noc.
następnie obsmażamy z każdej strony, podlewamy piwem i wodą, dodajemy warzywa, przykrywamy i dusimy do miękkości, podajemy z ulubioną surówką i np.ryżem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak