Sposób przygotowania

Około 2 litry wody zagotować razem ze wszystkimi skąłdnikami, mozemy dodać liść laurowy, pieprz ziarnisty , ziele jałowoec...Studzimy, do całkowicie zimnej zalewy wkładamy mięso, może to być schab, szynka czy jak w moim przypadku łopatka.
Przykrywamy i stawiamy na kuchence, od momentu zagotowania gotujemy 5!!!minut i odstawiamy po przykryciem na 12 godzin.następnie powtarzamy czynność ...i gotowe

Ja to robię zazwyczaj wieczorem i rano powtarzam i po wystygnięciu wyjmuję mięso i już

Komentarze

  • -2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    a skąd ten różowy kolor w gotowanym mięsie? peklowałaś je wcześniej?
  • 3
    original
    Opublikowano

    SylwiaMagdaSabin

    Apetyczna
  • 0
    original
    Opublikowano

    jolajka

    nie było peklowane, właściwie po zastanowieniu, zdjęcie byłko robione gdy mieso było jeszcze ciepłe, potem ten kolor się wyrównał

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !