Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kwaśna zupa z kiszeniaków i marchwi

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1/2 szt.
marchew 1 szt.
bulion 1 litr
masło 1 łyż.
pieprz 1 szczypta
oregano 1 szczypta
krem z suszonych pomidorów 1 łyżecz.
Papryka słodka mielona Prymat 1 szczypta
Papryka ostra mielona Prymat 1 szczypta
natka pietruszki 1 garść
ogórki 1 słoik

Przepis i sposób przygotowania na: Kwaśna zupa z kiszeniaków i marchwi

Kroki postępowania

1
Kiszone ogórki wyjmuję ze słoika, płuczę i ścieram na tarce jarzynowej na dużych oczkach do miski.
Krok 1 - Kwaśna zupa z kiszeniaków i marchwi foto
2
Cebulę obieram i drobno siekam. Marchewkę myję, obieram, płuczę i kroję w kosteczkę. Na patelni rozgrzewam masło, dodaję posiekaną cebulkę i smażę chwilę aż lekko się zarumieni. Dodaję wtedy starte kiszone ogórki i duszę ok. 5-8 minut. Podduszone ogórki z cebulką przekładam do garnka i wlewam gorący bulion oraz pokrojoną marchewkę. Gotuję na niewielkim ogniu ok. 35 minut pod przykryciem.
Krok 2 - Kwaśna zupa z kiszeniaków i marchwi foto
3
Doprawiam do smaku pieprzem, oregano, krem z suszonych pomidorów oraz papryką ostrą i słodką. Pod koniec gotowania zupę posypuję posiekaną natką pietruszki i podaję.
Krok 3 - Kwaśna zupa z kiszeniaków i marchwi foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

suzana 10.04.2012 14:07
moja ulubiona
ziutula
ziutula 10.04.2012 13:46
kwaśne zupy lubimy...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak