Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z kurczaka w sosie musztardowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 4 szt.
Musztarda sarepska Prymat 5 łyżek
miód lipowy 2 łyżki
Czosnek suszony Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z kurczaka w sosie musztardowym

Piersi myjemy, kroimy na cienkie sznycelki. Pozostałe składniki mieszamy (można zmiksować). Marynujemy kurczaka w sosie min. 2 godziny. Następnie nie spłukujemy masy z kurczaka i obsmażamy na gorącym tłuszczu. Sos powstaje z zalania wrzątkiem tego co zostaje na patelni po usmażeniu kurczaka i ewentualnym dorzuceniu 2-3 łyżeczek marynaty. Gotujemy i jeśli nie jest dostatecznie gęsty zaprawiamy mąką.
Mniam....

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak