Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab w sosie pieczeniowym

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

schab bez kości 0,5 kg
sól do smaku
pieprz
Papryka słodka mielona Prymat
Kucharek przyprawa uniwersalna
mąka 1 łyżka
cebula 1/2 małej

Przepis i sposób przygotowania na: Schab w sosie pieczeniowym

Kroki postępowania

1
Schab umyć, oprószyć obficie przyprawami z każdej strony.
Cebulkę pokroić w kosteczkę
Krok 1 - Schab w sosie pieczeniowym foto
2
Mięso obsmażyć na intensywny złoty kolor z każdej strony.
Pod koniec dodać cebulkę, tak żeby się zrumieniła a nie spaliła.
Kiedy mięso będzie dobrze "podpalone" dolać do połowy wysokości wody i dusić pod przykryciem, ok 40-min. Sprawdzać miękkość patykiem do szaszłyka
Krok 2 - Schab w sosie pieczeniowym foto
3
Po uduszenia mięska, sos podprawić mąką, ewentualnie doprawić delikatnie solą i pieprzem, podlać łyżką śmietanki jak ktoś woli jaśniejszy sos.
żeby był gładki zmiksować blenderem ręcznym

SMACZNEGO!!!
Krok 3 - Schab w sosie pieczeniowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 22.12.2013 11:53
takie mięsko jest przepyszne :)
Bernadeta1 03.06.2013 10:19
super jedzonko
Renia1 09.11.2012 15:17
bajecznie wygląda, na chlebek jak znalazl
Mati13 04.05.2012 08:51
ten schab wygląda wspaniale
ziutula
ziutula 10.04.2012 13:45
smaczne i do obiadu i do kanapki..
Cukiereczek13 10.04.2012 11:48
ekstra :)
Ewa104 10.04.2012 09:48
pysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak