Sposób przygotowania

Umyte i osuszone mięso mocno wygnieść. Posiekany czosnek wymieszać z estragonem, skorka i sokiem z cytryny, cukrem, olejem, winem i pieprzem. Przygotowana pasta natrzeć mięso i zostawić na noc w lodowce. Następnego dnia posolić cielęcinę, włożyć w tunel foliowy, skropić marynata i obłożyć plasterkami tłuszczu. Tunel zamknąć z obu stron, ułożyć na blasze i piec ok.45 minut.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Monika78

    super!
  • 2
    original
    Opublikowano

    EWI

    mmmm.....
  • 2
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    pięknie się prezentuje
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    przemek20008

    pysznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kekerboom

    pycha ;)
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    calliope

    świetna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Norgiusz

    pięknie wygląda
  • 2
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    chętnie spróbuję
  • 2
    original
    Opublikowano

    kate.500

    apetyczna pysznosc
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorian

    znakomita
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    extra
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    bajecznie smaczne mięsko
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    bajecznie smaczne mięsko
  • 2
    original
    Opublikowano

    Anio?eczek

    poezja dla podniebienia :)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    rutynka

    wygląda wyśmienicie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mili_kati

    rewelacja
  • 2
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    aromatyczna, super
  • 1
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    brzmi pysznie :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    apetyczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kas2

    pysznie przyrządzona
  • 4
    original
    Opublikowano

    m1monika

    świetna
  • 2
    original
    Opublikowano

    teresa18

    pysznie sie prezentuje
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    apetyczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Papryczka

    super obiadek
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    pyszna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jodaj

    extra :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    berys18

    apetycznie wygląda
  • 3
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    pyszne danie
  • 2
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Pyszna
  • 1
    original
    Opublikowano

    miki47

    bardzo pyszny przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    jeta72

    smaczna :-)
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    pyszne mięsko
  • 3
    original
    Opublikowano

    anemon

    Bardzo smacznie się prezentuje Twoja pieczeń.
  • 3
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Dawno nie jadłam cielęciny,a tak ją lubię.
  • 1
    papryka
    Opublikowano

    adelajda

    rzadko robię cielęcinę ale chętnie zjem :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    erym

    cielecina to bardzo wartosciowe mieso
  • 1
    original
    Opublikowano

    Alex_M

    pyszne mięsko
  • 1
    original
    Opublikowano

    ONY_za_kare

    pyszne mięsko

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !