Sposób przygotowania

Na niewielkiej ilości tłuszczu podsmażamy drobno posiekaną cebulkę, ząbek czosnku i pieczarki. Kaszę, ziemniaki, kapustę, cebulę z pieczarkami przepuszczamy przez maszynkę do mielenia. Do masy dodajemy jajko, przyprawy, natkę, doprawiamy wg smaku tak by krokiety były pikantne. Z masy formujemy ok 10 krokietów. Jeżeli masa jest zbyt rzadka wystarczy dosypać do niej bułki tartej. Każdego krokieta panierujemy w jajku i bułce tartej, a następnie smażymy na mocno rozgrzanym tłuszczu do zrumienienia. Podajemy z barszczem czerwonym albo sosem grzybowym lub pieczarkowym.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    EWI

    fajniusie
  • 0
    original
    Opublikowano

    mufinka79

    Wyglądają pysznie :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !