Sposób przygotowania

Skórki z pomarańczy wymoczyć w zimnej wodzie przez 2 dni - zmieniając wodę na świeżą co kilka godzin.
Trzymać w tym czasie w lodówce.
Po wymoczeniu dokładnie oczyścić skórki z białego albedo i pokroić w paski lub kostkę.
Do butelki 0,7 litra wsypać cukier, włożyć skórki i całość zalać wódką.
Butelkę zakręcić i wstrząsać nią do momentu rozpuszczenia cukru.
Odstawić w ciemne i chłodne miejsce na kilka miesięcy.
Po macerowaniu przecedzić nalewkę i ew. dosłodzić do smaku.

Komentarze

  • 2
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <b>Zapraszam do przejrzenia mojej galerii i skorzystania z pomysłów oraz przepisów na bardzo różnorodne potrawy *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)</b>
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    zoldiar

    może warto dodać jeden goździk?
  • 0
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    ciekawe
  • 0
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Zoldiar - czasami dodaję do niektórych nalewek, bo uwielbiam goździki. Jednak do tej nie dodałam. Ale jest to jakaś opcja :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Elżbieta17

    super:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Laila2786

    super pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !